گزارش کارآموزی منطقه اکتشافی مواد رادیواکتیو ناریگان

این گزارش شامل دو فصل است فصل اول کلیاتی در مورد اورانیوم و فصل دوم عملیات اکتشافی در منطقه ناریگان تحت نظارت سازمان انرژی اتمی است.
لازم است از کلیه عزیزانی که مرا در تهیه این گزارش راهنمائی و یاری کردهاند کمال تشکر و قدردانی را کنم. از بخش اکتشاف و استخراج سازمان انرژی اتمی جناب آقایان مهندسین آشتیانی، مهدینیا، داوودنژاد، قادری، آقاجانلو، نوریان، جمالی، شهبازی، تقیزادگان و جناب آقای هاشمیوند مسئول انبار اکتشاف کمال سپاسگزاری را دارم و دیگر پرسنل و کارمندان بخش اکتشاف و استخراج سازمان انرژی اتمی.
ضمناً از جناب آقای مهندس فتاحی مدیریت گروه معدن دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات که استاد راهنمای بنده هستند و راهنمائیهای ایشان در تهیه این گزارش بسیار مؤثر بوده است کمال تشکر را دارم.
سرپرست کارآموزی: مهندس داوودنژاد
تهیه کننده : جعفر هاشمیوند
– روشهای اکتشاف کانسازهای اورانیوم
برای اکتشاف کانسارهای اورانیوم دو روش وجود دارد یکی روش رادیواکتیو است که اساس این روش بر خاصیت رادیواکتیویته اجسام استوار است که تمامی اکتشافات در روی زمین صورت میگیرد.
روش دیگر ژئوفیزیک هوابردی است که متداولترین روشهای ژئوفیزیک هوابردی یکی روش مغناطیسی و دیگری روش رادیواکتیو است که بوسیله هواپیمان صورت میگیرد.
عملیات اسپکترومتری مواد رادیواکتیو مغناطیسی سنجی هوائی در حدود ۰۰۰/۶۰۰ کیلومترمربع از مساحت ایران در شرق و شمالغرب توسط شرکتهای استرایائی و فرانسوی و آلمانی انجام گرفته است و مورد پوشش پروژه اکتشافات هوائی قرار گرفته است که اطلاعات بدست آمده بصورت نقشه های ایزورادیومتری و پروفیل مسیر پرواز در مقیاسهای ۱ :۲۵۰۰۰۰ و ۱:۵۰۰۰۰ به سازمان انرژی اتمی ایران تحویل داده شده است و با استفاده از امکانات روز سخت افزاری و نرم افزاری مورد تعبیر و تفسیر و نهایتاً استفاده در کاوش مواد رادیواکتیو خصوصاً اورانیوم قرار گرفته است.
۱-۵- اورانیوم منبع انرژی
نقش اورانیوم در تأمین نیاز انرژی جهان بسیار عظیم است و گسترش نیروگاههای هسته ای زمانی قابل توجیه است که اورانیوم و سوختهای شکافی دیگر بتوانند سهم بسزائی در تأمین انرژی جهان در دهه های آینده داشته باشند.
اورانیوم به شکل مخلوطی از اکسیدهائی که فرمول تقریبی آنها u3o8 است و سیلاًدر پوسته زمین یافت میشوند.
۱-۶- بزرگترین ذخایر اورانیوم
بزرگترین ذخایر کشورهای غیرکمونیستی در کانادا، استرالیا، آفریقای جنوبی و ایالات متحده آمریکا قرار دارند. غنی ترین سنگ معدنهای اورانیوم حاوی ۰۵/۰ تا ۲/۰ درصد u3o8 هستند و آنهائی که در حال حاضر مورد بهره برداری قرار می گیرند اورانیومی ارزانی با قیمت کیلوئی ۸۰ دلار تولید میکنند این سنگ معدنها می توانند مصرف فعلی جهان را که ۴۱۰۰۰ تن در سال است حداقل به مدت ۴۰ سال تأمین کنند.
از آن پس سنگ معدنهای خیلی کم غناتر درون که اینها و سنگواره های رسی شامل ۰۱/۰ درصد u3o8 هستند که باید استخراج شوند و در آن صورت قیمت اورانیوم به صورت خیلی بالا خواهد بود.
فهرست مطالب:
مقدمه و تشکر
فصل اول ـ کلیاتی در مورد اورانیوم
مقدمه – عناصر
زمین شناسی اورانیوم
کانیها و کانسارهای اورانیوم
روش اکتشاف کانسارهای اورانیوم
اورانیوم منبع انرژی
بزرگترین ذخائر اورانیوم
انواع ذخائر اورانیوم
فرآوری سوخت هسته ای
۸-۱- چرخه سوخته هسته ای
۱-۸-۲- استخراج اورانیوم
۱-۸-۳ – حمل و نقل اورانیوم
فرآوری شیمیائی کیک زرد
غنی سازی اورانیوم
قیمت اورانیوم غنی شده
راکتور سازمان انرژی اتمی
-۱۲-۱- مواد موردنیاز راکتور
خطرات ناشی از تابش اشعه ها بر محیط زیست و جانداران
-۱۳-۱- فیزیک بهداشت
دور ریختن زباله های اورانیومی
-۱۴-۱- پسمانداری
اساسنامه سازمان انرژی اتمی
تحصیلات رسمی در سازمان
مشاهده انلاین فایل وجود ندارد
نوع فایل: قالب بندی ورد
تعداد صفحات: 72 صفحه
اندازه فایل: 79.6 کیلوبایت
قیمت: رایگان
گزارش خرابی لینک دانلودگزارش خطای لینک
لطفا ایمیل و توضیحات مربوطه را وارد کنید.
در اولین فرصت لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد